НАБУ порушило справу проти екс-голови Львівської ОДА

Читать на русском
У 2011 році Шемчук придбав нерухомість за 219 тисяч доларів, а через два роки продав за 2 тисячі доларів.

НАБУ почало розслідувати можливу наявність у заступника голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віктора Шемчука елітної нерухомості в Маямі, США.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Центр протидії корупції.

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати «незаконне збагачення» нардепа ГеращенкаЮристи проекту «Тисни» через суд зобов'язали Антикорупційне бюро почати розслідувати справу щодо нардепа Антона Геращенка.

Журналісти програми «Схеми» знайшли нерухомість сім'ї Шемчука, оформлену на його племінницю, в штаті Флорида.

Зокрема, 2010 року в містечку Авентура в житловому комплексі MYSTIC POINTE тоді ще 21-річна українська студентка Аліна Люба, племінниця Шемчука, придбала квартиру площею 128 кв. м з панорамним видом на океан. Ціна нерухомості становила 325 тис. дол.

Станом на 2010 рік Люба була студенткою Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого й не мала доходів для придбання цих апартаментів. Разом із тим дівчина видала довіреність на розпорядження всім своїм майном і в Україні, і за кордоном самому Шемчуку. Спочатку довіреність діяла до 2015 року, потім була продовжена ще на 5 років – до 2022 року.

Зазначають, що ці дані журналісти отримали від джерел, але вони є в офіційному, хоч і закритому, реєстрі Міністерства юстиції України.

«Шемчук і його сім'я, очевидно, користуються цими апартаментами, але він, скоріш за все, свідомо приховав їх і не вніс до декларації. Це є порушенням закону, за що передбачена кримінальна відповідальність», – прокоментував юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

Крім того, як з'ясували журналісти, 2011 року тоді ще народний депутат Шемчук придбав нерухомість у тому самому місті в житловому комплексі Alaqua Condominium за 219 тис. дол. Уже через два роки Шемчук продав цю нерухомість, але офіційно задокументована сума угоди явно занижена – лише 2 тис. дол., що в 100 разів менше. ніж вартість квартири під час придбання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення вісьмох нардепів.

Також повідомлялося, що ГПУ готує подання на нардепа за знищення оборонної промисловості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: