В Україні хочуть скасувати перехід на літній час

Читать на русском
У разі ухвалення ЄС рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядку.

В Україні хочуть скасувати перехід на літній час – у разі ухвалення такого рішення в ЄС Мінекономрозвитку проситиме Кабмін про внесення таких змін до порядку обчислення часу.

Про це повідомляє УНН із посиланням на інформацію МЕРТ, передає «Слово і Діло».

«Порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів України від 13.05.1996 №509: час другого часового поясу (київський час) із переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на одну годину назад», – розповіли в міністерстві.

При цьому на території Євросоюзу на підставі директиви 2000/84/ЄС Європейського парламенту та Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час діє аналогічний порядок обчислення часу.

«Україною взятий курс на євроінтеграцію, яким передбачається імплементація європейського законодавства, наявний на території України порядок обчислення часу є оптимальним, узгодженим з міжнародною практикою обчислення часу, сприяє адаптації всього спектра міжнародних економічних, культурних та інших відносин, відповідає її географічному положенню. З огляду на викладене, в разі ухвалення ЄС рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядку», – розповіли в Міністерстві.

Там же додали, що «економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час та інформація про зменшення споживання електроенергії при переході на літній час у Мінекономрозвитку відсутні».

Раніше президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз планує скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Рішення з цього питання ухвалили після того, як більшість опитаних громадян ЄС заявили, що переведення годинників слід скасувати.

Раніше комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту рекомендувала депутатам розглянути проект рішення про скасування переходу на літній час.

Нагадаємо, що в 2018 році перехід на літній час відбувся в ніч із 24 на 25 березня. Стрілки годинника були переведені на годину вперед.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: