Юнкер розповів, чи скасують перехід на літній час в ЄС

Читать на русском
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтримав скасування зимового часу в Європейському Союзі.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтримав скасування зимового часу в Європейському Союзі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Про це Юнкер заявив у ефірі телеканалу ZDF у п'ятницю, 31 серпня.

«Люди хочуть цього, тому ми зробимо це. Я докладатиму зусиль, щоб переконати своїх колег у Єврокомісії висунути пропозицію скасування переходу на зимовий час», – додав голова ЄК.

Після цього вирішуватимуть уряди держав-членів та Європарламент.

У голосуванні, яке тривало з 5 липня до 16 серпня, взяли участь 4,6 мільйона людей, з яких 3 мільйони – з Німеччини. Загалом, 80% підтримали скасування переводу стрілок годинника, більшість з опитаних виступили за збереження саме літнього часу.

Раніше комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту рекомендувала депутатам розглянути проект рішення про скасування переходу на літній час.

Нагадаємо, що в 2018 році перехід на літній час відбувся в ніч з 24 на 25 березня. Стрілки годинника були переведені на годину вперед.

За традицією, в останню неділю жовтня 2018 року в Україні відбудеться перехід на зимовий час. У ніч із 27 на 28 жовтня о 4 ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою, й ми продовжуємо переходити на зимовий час через короткочасність світлої пори доби ще з 1981 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: