Онищенко не поспішає передавати «плівки» щодо Порошенка – НАБУ

Читать на русском
Народний депутат України Олександр Онищенко, який перебуває в розшуку, поки не дав згоди на передачу так званих плівок детективам НАБУ.

Народний депутат України Олександр Онищенко, який перебуває в розшуку, поки не дав згоди на передачу так званих «плівок» детективам НАБУ.

Як повідомив директор НАБУ Артем Ситник, слідчі спілкуються з нардепом у форматі листування, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Ідеальний шторм Порошенка. Чому компромат від Онищенка не підірвав країнуЧому плівки Онищенка з розмовою Порошенка не викликали суспільного резонансу – в колонці Леоніда Швеця.

«Поки згоди на передачу цих записів ми не отримали (від Онищенка – ред.) ... На цих плівках і він фігурує як співучасник ... Остаточне слово за ним», – зазначив Ситник на брифінгу в Києві.

За його словами, детективи НАБУ продовжують спілкуватися з Онищенком у форматі листування.

«Щодо Онищенка є рішення іспанського суду про екстрадицію. Але воно ще не набуло чинності, є апеляція», – додав Ситник.

Нагадаємо, 18 квітня Онищенко оприлюднив частину запису розмови за участю, як він стверджує, президента Петра Порошенка. У розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського та його пропозицію щодо укладення контрактів із «Нафтогазом» та іншими держкомпаніями для того, щоб «поділитися з Порошенком часткою».

В Адміністрації президента та фракції «Блоку Петра Порошенка» назвали ці записи фейком.

Своєю чергою в Національному антикорупційному бюро заявили, що готові вивчити записи розмови Онищенка з нібито Порошенком за умови отримання оригіналів записів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: