У МЗС Норвегії прокоментували проведення реформ в Україні

Читать на русском
Вона зазначила, що енергопроекти, які зараз розробляються, - це багатомільйонні інвестиції, які є великими не тільки для України, але й для Норвегії.

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Серейде оптимістично оцінила українські реформи і ефективність конкретних комерційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Урядовий портал».

«Нас вражає той рівень реформ, який вже досягнутий Україною. Покращення інвестиційного клімату відчутні. Саме тому перспективи інвестиційної співпраці досить оптимістичні», - заявила Серейде.

Вона зазначила, що енергопроекти, які зараз розробляються, - це багатомільйонні інвестиції, які є великими не тільки для України, але й для Норвегії. Тому сам факт появи інвестиційних ідей свідчить про довіру до України та її економічної політики.

«Наші двосторонні відносини насправді набирають обертів. Ми бачимо зростаючий інтерес норвезьких компаній, які бажають працювати в Україні, і це нас радує», - зазначила міністр.

Іне Еріксен Серейде - перша жінка - керівник дипломатичного відомства Королівства і одна з тих голів іноземних дипломатичних відомств, хто з власної ініціативи зголосився відвідати Донбас, щоб на власні очі оцінити ситуацію у регіоні.

Також нагадаємо, що Норвегія інвестує сотні мільйонів у відновлювану енергетику в Україні.

Раніше стало відомо, що в Україні 4-6 вересня з робочим візитом перебуватиме міністр закордонних справ Королівства Норвегія Іне Серейде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: