Транзитні перевезення між Україною та Росією скоротилися – Кравцов

Читать на русском
Експортно-імпортні операції, дозволені до/з Росії зменшилися в декілька разів із початку військових дій.

Транзитні перевезення між Росією і Україною з 2012 року зменшились більш ніж у 5 разів.

Про це заявив в.о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов в ефірі Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

«Експортно-імпортні операції, дозволені до/з Росії зменшилися в декілька разів із початку військових дій. Якщо говорити про транзитні перевезення, то вони з 2012 року зменшилися більш ніж в 5 разів», - сказав він, додавши, що в основному з Росії завозиться переважно вугілля, матеріали для будівництва.

При цьому, Кравцов зазначив, що втрата транзиту для «Укрзалізниці», це мінус, адже такі перевезення надають більше доходів, ніж внутрішні: «Вартість транзитних перевезень переважно в 4 рази дорожча, ніж внутрішніх».

«На сьогоднішній день у нас є сполучення з Росією, але пасажиропотік зменшується із року в рік. Втрата транзиту, не тільки з Росії, але і з Середньою Азією, через обмеження з боку РФ та в інших напрямках, є дуже суттєвим і серйозним економічним питанням для безперебійної роботи «Укрзалізниці». І ті кошти, які недоотримані по транзиту, їх необхідно отримати на внутрішньому ринку. Для цього необхідно підвищувати тарифи на внутрішньому ринку», - сказав він.

Крім того, голова «Укрзалізниці» зазначив, що зменшилися обсяги пасажирських перевезень. За його словами, в 2013 році обсяг перевезень складав понад 5 млн осіб, тоді як за результатами 2017 було перевезено менше 1 млн пасажирів.

Раніше міністерство інфраструктури засекретило свої пропозиції щодо закриття залізничного сполучення з Росією.

Також нагадаємо, що «Укрзалізниця» відновила продаж квитків у львівському напрямі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: