Парламент дозволив продавати житло держпідприємств їхнім працівникам

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє продавати державну нерухомість підприємств працівникам. За проголосували 243 народних депутати.

Верховна Рада прийняла закон № 3131, який дозволяє продавати державну нерухомість підприємств працівникам. За проголосували 243 народних депутата.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у серпніНезважаючи на літні канікули, в серпні нардепи подали до Ради 23 законопроекти. Найбільше законодавчих ініціатив підготували депутати фракції БПП.

Згідно з пояснювальною запискою, для підприємств, акції яких на 100% належать державі, обтяжливо утримувати нерухомість, що не підлягає відчуженню, тому потрібно дозволити передавати житло працівникам таких установ.

Законопроект передбачає зміни до закону «Про управління об'єктами державної власності». Пропонують збільшити перелік випадків, на які не поширюється заборона відчуження державної нерухомості, зокрема віднести до таких об'єктів житло для працівників держпідприємств, 100% акцій яких належать державі в межах виконання умов колективних договорів.

При доопрацюванні до другого читання уточнили, що житло відчужується шляхом продажу, що здійснюється на виконання умов укладених колективних договорів без застосування конкурентних засад.

«Йдеться лише про тих людей, які зараз живуть у відомчому житлі, й ми надаємо право керівництву, щоб цих людей можна було задовольнити. Вони роками чекають від нас цього рішення», – сказав голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук під час обговорення документу.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційного опублікування.

Раніше парламент затвердив порядок денний на тиждень пленарних засідань 4-7 вересня.

Також нагадаємо, що президент Петро Порошенко пояснив Раді пропозиції щодо Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: