Макрон ініціює оновлення відносин Європи з Росією

Читать на русском
Голова Франції запропонував Європейському Союзу модернізувати відносини з Росією, відновити їх.

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував Євросоюзу модернізувати відносини з Росією.

Як пише «Слово і Діло», він сказав про це в ході прес-конференції із президентом Фінляндії Саулі Нііністе в четвер, 30 серпня, передає Reuters.

Рейтинг Макрона впав до рекордного мінімумуРейтинг популярності президента Франції Еммануеля Макрона серед виборців знизився до рекордно низької позначки в 34 відсотка.

Також Макрон виступив за побудову «стратегічних відносин» із Туреччиною та іншими сусідами, в тому числі в питаннях оборони.

Він зазначив, що Європа довгий час покладалася на захист США, і, поки НАТО зберігає важливу роль, Євросоюзу слід зміцнювати свої власні оборонні можливості.

«У наших інтересах - стратегічні відносини ЄС як із Туреччиною, так і з Росією, які приносять стабільність на тривалий час, а також більше сили й узгодженості», - підкреслив Макрон.

Однак він зазначив, що мова не про те, щоб забути кілька останніх років, що було б неправильно, проте співпрацювати тісніше. За словами Макрона, відносини з Росією вимагають «оновлення».

«З таких питань, як кібербезпека, оборона країни, стратегічні відносини, ми могли б вибудувати рамки нових відносин між Євросоюзом і Росією, які узгоджувалися б із курсом ЄС. Стабільність у всьому регіоні в наших інтересах», - вважає президент Франції.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що Європа не може покладатися на США у сфері безпеки.

Глава Франції також сумнівається в необхідності розширення ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: