Голова Миколаївщини зобов'язав школи щодня вмикати гімн

Читать на русском
Голова області Савченко зобов'язав усі навчальні заклади Миколаївщини щодня починати перші уроки з гімну України й хвилини мовчання.
Ілюстраційне фото.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко зобов'язав усі навчальні заклади області щодня починати перші уроки з гімну України та хвилини мовчання.

Про це Савченко сказав під час урочистої лінійки з нагоди початку нового навчального року в 36-й школі в Миколаєві, пише «Слово і Діло».

«Звертаюся до педагогічному складу. Сьогодні я підписав розпорядження, згідно з яким у всіх школах із 1 вересня перед першим уроком має звучати гімн України як наш символ. І має бути хвилина мовчання. Лише після цього потрібно починати навчання. Таким чином ми будемо виховувати українців, нашу націю», – заявив Савченко.

Він зауважив, що коли звучить гімн, «потрібно стояти й співати», а коли звучить хвилина мовчання, «потрібно зробити все, щоб тиша зупинилася, як зупинилися серця наших із вами героїв».

НикВести: Губернатор распорядился начинать уроки с минуты молчания и гимнаНикВести HD

Нагадаємо, в Україні відкрили 25 нових і повністю модернізованих шкіл, а 450 тисяч дітей прийшли до першого класу за новою програмою.

З 1 вересня в усіх навчальних закладів України стартує проект Нова українська школа. Одне з головних нововведень полягає в тому, що діти, які підуть до школи цього року, навчатимуться 12 років.

Також повідомлялося, що першокласники почнуть навчатися за підручниками лише з жовтня, оскільки перший місяць навчання буде адаптаційним.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я розробило й винесло на громадське обговорення проект нового санітарного регламенту для шкіл.

«Слово і Діло» з'ясувало, скільки українців отримають середню освіту до 2030 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: