Нацбанк випустив нові 20 гривень

Читать на русском
Банкнота нового зразка буде введена в обіг 25 вересня. Банкноти цього номіналу складають 4,4% від загальної кількості в готівковому обігу.

Національний банк випустив нову банкноту номіналом у 20 гривень, які будуть введені в обіг 25 вересня.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в понеділок, 3 вересня, повідомляється на сайті НБУ.

У НБУ розповіли, скільки ще випустять монет замість банкнотНаціональний банк України має намір випустити 140 мільйонів і 145 мільйонів штук монет номіналом 1 і 2 гривні.

«Банкноти зразка 2003 і 2018 років будуть в обігу одночасно. Після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно обмінювати банкноти старого зразка на нові. Новими банкнотами Національний банк буде заміщати зношені і пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року. Поступово в обігу ставатиме більше нових 20-гривневих банкнот через заміну зношених», - йдеться в повідомленні.

За дизайном нова банкнота успадковує оновлені банкноти номіналом 100 і 500 гривень. На новій банкноті збережений портрет Івана Франка, але переміщений він у центр банкноти (раніше він був праворуч). Також збережені колірна гамма і розмір.

Як уточнили в центробанку, на сьогоднішній день 20-гривневі банкноти становлять 4,4% від загальної кількості банкнот у готівковому обігу.

Нагадаємо, НБУ ще декілька років тому заявив про готовність осучаснювати готівковий грошовий обіг і підвищувати захист українських грошей. Дві банкноти вже були перевипущені в новому дизайні. Це 100 і 500 гривень, які були запущені в грошовий обіг у березні 2015 року і у квітні 2016 року відповідно.

У 2018 року НБУ анонсував заміну банкнот до десяти гривень монетами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: