Нацбанк представляє банкноту номіналом 1000 гривень

Читать на русском
Є версія, що презентацію банкноти приурочать до 20 лютого – Дня пам'яті Небесної Сотні.Ймовірно, що купюру прикрашатиме сюжет на тему Майдану.

Нова банкнота номіналом у 1000 гривень уже надрукована, а офіційна презентація відбудеться в лютому. Інформація про нову купюру приховується.

Про це повідомляють «Вести» з посиланням на власні джерела, передає «Слово і Діло».

«Ми всі знаємо, що її надрукували, але хто на ній зображений, відомо буквально кільком людям, з яких взяли підписку про нерозголошення. Начебто її мають представити до якоїсь найближчої пам'ятної дати», – розповіло джерело.

Ймовірно, режиму секретності дотримуються через неоднозначну особистість, яка стане символом нової купюри. Відомо, що в голови Нацбанку Валерії Гонтаревої є три ескізи тисячної гривні з трьома різними особами. Однак, що обере голова – невідомо.

Гонтарева не виконала обіцянку довести інфляцію до рівня менш ніж 10%Голова Національного банку України Валерія Гонтарева не виконала обіцянку довести інфляцію до рівня менш ніж 10% за підсумками 2016 року.

Крім того, існує версія, що презентацію купюри приурочать до 20 лютого – Дня пам'яті Небесної Сотні. Тому ймовірно, що купюру прикрашатиме сюжет на тему Майдану.

Згідно з прогнозом голови інвестиційної компанії Dragon Capital Томаша Фіали, середньорічна девальвація гривні сповільниться з 15% у 2015-му до 10% у поточному році.

Як повідомлялося раніше, український бізнес погіршив інфляційні очікування з 13,8% до 16,2% на кінець 2017 року в зв'язку з волатильністю обмінного курсу та підвищенням доходів населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: