Затриманий молдованин, який намагався незаконно потрапити в Україну

Читать на русском
У ході подальшої перевірки та встановлення деталей правопорушення прикордонники з'ясували, що чоловік напередодні вже намагався перетнути російсько-український кордон в цьому ж пункті пропуску.

У суботу, 1 вересня, в пункті пропуску Бачівськ прикордонники Сумського загону виявили громадянина Молдови, який намагався незаконно в'їхати в Україну із РФ у багажнику автомобіля співвітчизника.

Про це повідомляють в прес-службі Державної прикордонної служби України, передає «Слово і Діло».

Оглядаючи автомобіль марки Volvo російської реєстрації, на якому в'їжджав із РФ громадянин Молдови, прикордонний наряд у багажному відділенні транспортного засобу виявив пасажира-нелегала, який знаходився між заднім сидінням і пральною машинкою і був прикритий особистими речами.

У ході подальшої перевірки та встановлення деталей правопорушення прикордонники з'ясували, що чоловік напередодні вже намагався перетнути російсько-український кордон в цьому ж пункті пропуску. Однак його не пропустили і повернули в РФ, так як йому був заборонений в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

На даний момент за навмисне невиконання рішення про заборону в'їзду в Україну та за спробу незаконного перетину державного кордону України щодо 33-річного іноземця складено адміністративні матеріали за ст. 203-1 і ст. 204-1 КУпАП, а також щодо нього буде прийнято рішення про відмову в перетині кордону і про продовження терміну заборони в'їзду в Україну терміном на 10 років.

Що стосується 35-річного водія, то в його діях містяться ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Його прикордонники передали співробітникам Національної поліції для проведення визначених законодавством перевірочних заходів.

Раніше прикордонники затримали злочинця, який втік із колонії.

Також відзначимо, що прикордонники зняли з поїзда російського дипломата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: