На Закарпатті контрабандисти підстрелили прикордонника

Читать на русском
Контрабандисти підстрелили з травматичної зброї офіцера прикордонної служби в Закарпатській області.

У селі Великий Бичків Закарпатської області двоє чоловіків поранили начальника прикордонної застави.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Мукачево.net» із посиланням на поліцію в середу, 8 серпня.

Відзначається, що повідомлення про напад правоохоронці Рахівського відділення поліції отримали 7 серпня близько 19:00 вечора. До поліції звернувся інспектор прикордонної служби. За його словами, постраждав майор, начальник прикордонної застави.

«На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясувала, що стався конфлікт між начальником прикордонної застави й двома місцевими жителями. Поліція встановила особи учасників конфлікту – це житель села Великий Бичків 1994 року народження та житель Рахова 1981 року народження», – йдеться в повідомленні.

Під час конфлікту, причина якого зараз з'ясовується, житель Рахова вистрілив у прикордонника з зареєстрованої зброї з гумовими кулями. Чоловік зробив два постріли, в результаті чого офіцер отримав поранення. Лікарі діагностували, що у майора закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом вилиці, одне кульове поранення в груди. Потерпілий перебуває в лікарні.

«За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 345 Кримінального кодексу, а саме умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків», – пише видання.

Учасники конфлікту затримані, їх взяли під варту на три доби, а далі слідчі готують подання до суду для обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відзначимо, що інформацію про напад на офіцера підтверджує й Держприкордонслужба. За інформацією відомства, прикордонники відстежували політ квадрокоптера з території Румунії в Україну. Під час цього нібито й стався конфлікт між трьома чоловіками.

Раніше контрабандисти намагалися вивезти до ЄС понад 80 ящиків сигарет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: