У Вашингтоні прощаються з сенатором Джоном Маккейном

Читать на русском
У суботу, 1 вересня, після того як публіка попрощається з сенатором, в Національному соборі відбудеться меморіальна служба, де з надгробними промовами виступлять екс-президенти Барак Обама і Джордж Буш-молодший.

У Вашингтоні прощаються з сенатором Джоном Маккейном, який помер 25 серпня.

Про це повідомляє CNN, передає «Слово і Діло».

Труну з тілом Маккейна 31 серпня доставили до Вашингтона зі штату Арізона, де помер сенатор. Він розташований в ротонді Капітолію - «серці» американського парламенту. Він став 31 видатним діячем США, котрому випала така честь.

У суботу, 1 вересня, після того як публіка попрощається з сенатором, в Національному соборі відбудеться меморіальна служба, де з надгробними промовами виступлять екс-президенти Барак Обама і Джордж Буш-молодший. Маккейна поховають на кладовищі Військово-морської академії в Аннаполісі, штат Меріленд, де сенатор навчався.

Також в п'ятницю, 31 серпня, Петро Порошенко вилетів до Вашингтона на церемонію прощання з сенатором Маккейном. В Україні Маккейн найбільш відомий своєю послідовною підтримкою нашої країни під час російського вторгнення.

Нагадаємо, поховають відомого політика 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) на території Військово-морської академії США, яку він закінчив у 1958 році.

Американський сенатор Джон Маккейн, у якого в 2017 році був діагностований рак мозку, помер 25 серпня на 82 році життя. Він жорстко критикував президента США Дональда Трампа - він називав його «імпульсивним» і «дезінформованим» і критикував за політику щодо РФ, Сирії та Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: