Трамп все-таки виступив із заявою в пам'ять про Маккейна

Читать на русском
Американський президент через тиск громадськості таки виступив із заявою про загиблого сенатора.
Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під тиском громадськості виступив зі стриманою заявою в пам'ять про сенатора Джона Маккейна і розпорядився знову приспустити прапор над Білим домом до дня похорону.

Про це пише «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

«Попри наші розбіжності з приводу політики, я поважаю сенатора Джона Маккейна за його службу нашій країні, і в його честь я розпорядився приспустити державний прапор до дня його похорону», – йдеться в заяві американського лідера.

У вихідні дні, після звістки про смерть Маккейна, над Білим домом було приспущено прапор, але в понеділок його знову підняли, проте незабаром, після розпорядження Трампа, знову приспустили.

Прощання з американським сенатором Джоном Маккейном пройде цього тижня в трьох містах США. Труну 81-річного сенатора, який помер у суботу після довгої боротьби з онкологічним захворюванням, в середу буде виставлено в Капітолії його рідного штату Арізона, а через два дні – в ротонді Капітолію у Вашингтоні.

Після суботньої меморіальної служби в Національному соборі у Вашингтоні, де з надгробними промовами виступлять екс-президенти Барак Обама і Джордж Буш-молодший, у неділю Маккейна поховають на кладовищі його альма-матер – Військово-морської академії в Аннаполісі, штат Меріленд.

Світові лідери і колеги Маккейна по Конгресу, як республіканці, так і демократи, в останні дні діляться найяскравішими спогадами про сенатора, підкреслюючи його особливий статус на світовій арені. Багато хто згадує його доблесну службу в ВМС і стійкість під час перебування в полоні в Північному В'єтнамі.

Міністр закордонних справ В'єтнаму Фам Бінь Мінь в понеділок залишив запис у книзі співчуттів у посольстві США в Ханої: «Саме він відіграв провідну роль у зціленні ран війни і нормалізації відносин між США і В'єтнамом».

Пам'ятник Маккейну на березі озера Ханой, де він потрапив у полон у 1967 році, після повідомлень про смерть сенатора перетворився на місце паломництва: туди приносять квіти, пахощі та інші пам'ятні дарунки.

Нагадаємо, сім'я Маккейна підтвердила рішення не запрошувати Трампа на похорон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: