З'ясувалося, де відбудеться церемонія прощання з Маккейном

Читать на русском
Сенатора Джона Маккейна поховають в Аннаполісі (штат Меріленд), де він навчався у Військово-морській академії.

Сенатора Джона Маккейна поховають в Аннаполісі (штат Меріленд), де він навчався у Військово-морській академії.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на республіканців, які залучені до організації церемонії похорону Маккейна, пише «Слово і Діло».

Тіло сенатора буде виставлено для прощання в Ротонді Капітолію США, де проводять офіційні церемонії, серед яких і церемонії прощання із найвідомішими американцями. Маккейн стане 13 сенатором, удостоєним такої честі, після початку подібної традиції в 1852 році.

Крім того, з Маккейном можна буде попрощатися в парламенті штату Арізона, який він представляв у сенаті США майже 35 років.

Похоронну церемонію проведуть у Вашингтонському національному соборі. Екс-президентів США Барака Обаму і Джорджа Буша-молодшого запросили висловити промови на похоронах Маккейна. За інформацією видання, президент США Дональд Трамп на похорон запрошення не отримав.

Офіційний графік всіх заходів під час похорону Маккейна буде опублікований після узгодження деталей.

Нагадаємо, сенатор Джон Маккейн помер в оточенні родини у віці 81 року. В останні роки життя він боровся з невиліковним раком мозку. Джон Маккейн активно критикував політику чинної влади Росії та підтримував Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: