Трамп заблокував заяву про героїзм Маккейна – ЗМІ

Читать на русском
Американський президент Дональд Трамп замість заяви про героїзм Джона Маккейна вирішив обмежитися твітом.
Дональд Трамп і Джон Маккейн

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заблокував пропозицію прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс і керівника апарату Джона Келлі оприлюднити офіційну заяву про смерть Джона Маккейна, в якому вони хотіли охарактеризувати сенатора як героя.

Про це пише The Washington Post, повідомляє «Слово і Діло».

Заява, в якому хотіли нагадати про військове минуле Маккейна і охарактеризувати як героя, підготували до того, як сенатор помер в суботу, а Сандерс і інші помічники в Білому домі редагували його протягом тижня.

Коли воно було готове, Трамп підкреслив, що вважає за краще написати твіт зі словами співчуття для сім'ї покійного, тому заяву не було опубліковано.

«Мої найглибші співчуття і повага сім'ї сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!», – написав президент США в Twitter.

Сандерс відмовилася коментувати ситуацію. У той же час Марк коралів, колишній представник юридичної команди Трампа і республіканський стратег, розкритикував реакцію Трампа на смерть Маккейна.

«Це жахливо. Від президента варто було б очікувати більшого, особливо, якщо йдеться про справжнього американського героя», – підкреслив він.

Видання зазначає, що, як правило, адміністрація Білого дому завжди публікує офіційні некрологи в разі смерті видатних американців.

Нагадаємо, сім'я Маккейна підтвердила рішення не запрошувати Трампа на похорон.

Раніше з'ясувалося, де відбудеться церемонія прощання з Маккейном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: