Жданов підтримує присвоєння спортсменам звання Героя України

Читать на русском
Жданов вважає, що спортсмени гідні звання Героя України. Але лише за багаторічні досягнення і якщо людина – справжній патріот.
Слово і Діло

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов підтримує надання спортсменам звання Героя України.

Про це він розповів у інтерв'ю «Слову і Ділу».

Скільки спортсменів отримали звання Героя УкраїниЗвання Героя України за всю історію незалежності країни отримали 8 спортсменів. Востаннє нагорода вручалася 12 років тому паралімпійській чемпіонці Олені Юрковській.

«Спалахнула дискусія, чи можна давати спортсменам звання Героя України. На мою думку, так. Але тільки якщо це вагомі багаторічні досягнення, якщо людина – справжній патріот. Тому що вона також захищає Україну, тільки в інший спосіб, просуваючи її позитивний імідж на міжнародній спортивній арені. Саме на честь спортсмена, його перемог і нашої держави піднімається прапор, звучить гімн України. Це дуже важлива складова. Я думаю, якби ми запитали наших військових, які захищають на лінії зіткнення Україну, вони б підтримали таке рішення. Я не говорю про персональне рішення, я зараз говорю про принципи», – сказав Жданов.

Нагадаємо, в липні боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва в бою за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонує президенту Петру Порошенко привласнити Усику звання Героя України. Це викликало неоднозначну реакцію суспільства, сам Усик від звання відмовився.

Повне інтерв'ю з Ігорем Ждановим можна прочитати на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: