Конфлікт інтересів у Мінспорту: заступник міністра Гоцул досі не відправлений у відставку

Читать на русском
Заступник міністра спорту Ігор Гоцул подав у відставку після того, як його звинуватили в конфлікті інтересів. Але Кабмін заяву ще не розглянув.
Слово і Діло

Кабінет міністрів України до цього часу не прийняв відставку першого заступника міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула.

Про це в інтерв'ю «Слову і Ділу» повідомив міністр Ігор Жданов.

Держсекретар Мінспорту Немчінов заробив у липні більш ніж 83 тисячі гривеньІгор Жданов заробив майже менше за всіх у Міністерстві спорту – 29,8 тисячі гривень. Менше лише в його заступника Миколи Мовчана.

Відзначимо, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в діях Гоцула конфлікт інтересів. Як повідомляли ЗМІ, перебуваючи на посаді заступника міністра, він одночасно був президентом Федерації легкої атлетики України й підписував дозволи на фінансування легкоатлетичних заходів в обхід електронної системи ProZorro.

«У нас була розмова з Ігорем Євгеновичем. Він написав і подав заяву за власним бажанням. З цієї розмови я зробив висновок, що він хоче більше зосередитися на громадській роботі у Федерації легкої атлетики України. Відповідні документи щодо Ігоря Євгеновича – його заява з моєї візою – передані до Кабінету міністрів, і уряд розглядатиме це питання. Але це не звільнення, а відставка за власним бажанням, якщо уряд її підтримає», – сказав Жданов.

Нагадаємо, повне інтерв'ю з Ігорем Ждановим можна прочитати на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: