Трамп звинуватив Китай у зламі пошти Гілларі Клінтон

Читать на русском
Влада Китаю не бачить нічого нового в таких звинуваченнях, уточнивши, що КНР є одним із лідерів у сфері кіберпростору.

Американський президент Дональд Трамп вимагає від ФБР розслідувати злом пошти Гілларі Клінтон хакерами, пов'язаними з Китаєм.

Як пише «Слово і Діло», про це лідер США написав у своєму Twitter.

«Електронна пошта Гілларі Клінтон, яка містить секретну інформацію, була зламана Китаєм», - написав Трамп, закликавши Міністерство юстиції та ФБР провести відповідне розслідування.

Своєю чергою влада Китаю не бачить нічого нового в таких звинуваченнях. «У цьому немає нічого нового», - прокоментувала заяву Трампа представник МЗС КНР Хуа Чуньїн.

«Проблема кібербезпеки має глобальний характер, зачіпає інтереси кожного, й із цієї причини має бути вирішена», - додала дипломат.

Вона наголосила, що Китай є одним із лідерів у сфері кіберпростору. «Ми виступаємо проти кібератак у будь-якій формі. Впевнені, що міжнародне співтовариство на основі принципів рівноправності і взаємної поваги повинно працювати спільно для забезпечення безпеки в кіберпросторі», - резюмувала офіційний представник зовнішньополітичного відомства.

Раніше Трамп заявив, що американські сенатори мають розслідувати справу про використання Гілларі Клінтон особистої пошти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: