ФБР спростувало заяву Трампа про злам Китаєм пошти Клінтон

Читать на русском
Американське бюро розслідувань не має даних про злам китайськими хакерами пошти Гілларі Клінтон.

Федеральне бюро розслідувань спростувало заяву президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа про те, що електронну пошту Гілларі Клінтон зламав Китай.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Washington Post.

Трамп заявив, що не надавши докази, що Китай зламав електронну пошту Клінтон, а міністерство юстиції і ФБР ризикують втратити довіру, якщо вони не вивчали таку ймовірність.

«Листи Гілларі Клінтон, багато з яких містили секретну інформацію, були зламані Китаєм. Наступним кроком має бути за ФБР і Мін'юстом або, після всіх інших помилок, їх авторитет буде назавжди втрачено», – написав Трамп у Twitter.

Як пише видання, Трамп не надав ніяких подробиць, але його твітти про крадіжку Китаєм листів колишнього держсекретаря з'явився незабаром після публікації про це у виданні Daily Caller, яке посилається на «джерела, обізнані в цьому питанні».

Пізніше в цей же день Трамп написав у Twitter: «Коли ви бачите «анонімне джерело», припиніть читати статтю, це вигадка».

Відповідаючи на питання про затвердження Трампа, ФБР виступило із заявою, в якому сказано: «ФБР не знайшло жодних доказів того, що сервери були зламані».

Представник ФБР відмовився прокоментувати заклик Трампа зробити «наступний крок». Представник міністерства юстиції також відмовився від коментарів.

Нагадаємо, Трамп закликав ФБР повторно розслідувати справу Гілларі Клінтон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: