Суд Лондона назвав дату фінального рішення щодо боргу Януковича

Читать на русском
Остаточний вердикт щодо апеляції України на рішення суду Лондона на користь РФ у справі щодо боргу Януковича на 3 мільярди доларів буде винесений 14 вересня.

Остаточний вердикт щодо апеляції України на рішення суду Лондона на користь РФ у справі щодо «боргу Януковича» на $3 млрд буде винесений 14 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація Апеляційного суду Англії, передає «Інтерфакс-Україна».

Початок засідання призначений на 10:30 за місцевим часом (12:30 за київським часом).

Нагадаємо, що слухання з розгляду апеляції України пройшли 22-26 січня в Лондоні.

Раніше повідомлялося, що Україна запровадила мораторій на обслуговування євробондів на $3 млрд, виділених РФ режиму Януковича в грудні 2013 року.

У грудні 2015 року Міжнародний валютний фонд повідомив про те, що борг України Росії в розмірі $3 млрд визнаний офіційним, а не комерційним.

Також повідомлялося, що Міністерство фінансів Росії 17 лютого 2016 року подало до Високого суду Лондона позов до України щодо обов'язку в $3 млрд.

Крім того, в липні 2016-го в Кремлі заявили, що Росія вважає борг Києва в $3 мільярди державним.

Україна заявляла, що її лінія захисту в цій справі побудована на тезі про притягнення Росії до відповідальності за агресію та інші протиправні дії щодо України.

Росія, своєю чергою, подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення рішення щодо облігацій України, які належать РФ, у прискореному порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: