В Україні стартують військові навчання Rapid Trident 2018

Читать на русском
Відкриття навчань відбудеться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

З 3 вересня в Україні починаються найбільші міжнародні військові навчання Rapid Trident 2018.

Про це повідомлять «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

«Схід-2018»: до чого готується Путін та чим Україна дратує РФУ НАТО заявили, що військові навчання РФ Схід-2018 можуть бути відпрацюванням участі у великому конфлікті.

Відкриття навчань відбудеться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в селі Старичі Яворівського району Львівської області.

У 2017 році в навчаннях Rapid Trident взяли участь 2500 військовослужбовців із 15 країн світу. Крім України та США, в маневрах взяли участь армії з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великоъ Британії.

Раніше стало відомо, що в Латвії стартували найбільші після відновлення незалежності республіки військові навчання «Намейс-2018». Навчання триватимуть до 2 вересня. За словами командувача Національними збройними силами (НВС) Латвії Леоніда Калниньша, під час їх проведення перевірятиметься здатність армії захистити країну від загрози будь-якого виду.

Загалом у навчаннях «Намейс-2018» візьмуть участь майже 10 тисяч осіб – військовослужбовці, працівники структур МВС Латвії, а також представники армій країн НАТО.

Також нагадаємо, в НАТО прокоментували навчання російських військових «Схід-2018».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: