Трамп попросив Помпео зустрітися з Лавровим – ЗМІ

Читать на русском
Помпео в серпні під час телефонного дзвінка запросив зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Зробив він це нібито за вказівкою Трампа.

Держсекретар США Майк Помпео перебуває в пошуку досягнення взаєморозуміння з Москвою до закінчення крайнього терміну запровадження нових санкцій проти Росії через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 29 серпня, повідомляє з посиланням на дипломатів, знайомих з подібними зусиллями американської сторони, газета The Washington Post.

За її даними, такі дії відображають прагнення президента США Дональда Трампа почати конструктивний діалог з Росією і розірвати порочне коло санкцій. Зокрема, частиною таких зусиль стало те, що Помпео в серпні в ході телефонного дзвінка запросив зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. За відомостями джерел, зробив він це за вказівкою Трампа.

Однак перспектива зближення Москви і Вашингтона залишається слабкою, оскільки американські законодавці вимагають суворого дотримання чинних санкцій і обмірковують новий пакет ще більш жорстких заходів проти Росії, зазначається в матеріалі видання.

«Зусилля Помпео в пошуку можливостей просування відносин з Росією вперед підтримуються великими європейськими союзниками, які мають економічні зв'язки зі Сполученими Штатами і РФ, такими як Німеччина та Італія», - додає газета.

Нагадаємо, що Помпео 23 серпня провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Також повідомлялося, що Лавров поскаржився Помпео на нові санкції США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: