ГПУ порушила справу проти НАБУ за заявою обвинуваченого у справі КРРТ

Читать на русском
У Генпрокуратурі розслідують справу за заявою обвинуваченого екс-чиновника Концерну радіомовлення проти НАБУ та САП.

Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування за фактом можливого притягнення детективами НАБУ та прокурорами САП завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності, а саме колишнього в. о. генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Костянтина Захаренка, обвинуваченого НАБУ в розтраті коштів.

Про це він заявив сам під час судового засідання в Шевченківському районному суді міста Києва 20 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Захаренка, Генпрокуратура почала досудове розслідування цього факту за його заявою ще 7 червня 2018 року. У зв'язку з цим обвинувачений просив суд відвести прокурора САП Вадима Кохна від справи, оскільки факт кримінального провадження щодо прокурорів САП свідчить про наявність обставин, передбачених п. 3 ч. 1 ст. 77 КК України (обґрунтовані сумніви в неупередженості слідчих і прокурорів при здійсненні ними повноважень у кримінальному провадженні).

Своєю чергою прокурор Кохно та представник потерпілого заперечували проти задоволення зазначеної заяви, вважаючи її необґрунтованою.

Вислухавши обидві сторони, судді відмовив у відводі. На думку колегії, в заяві про відвід відсутні посилання на об'єктивні наявні обставини, які викликали б обґрунтовані сумніви в неупередженості прокурора САП.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Концерну радіомовлення.

Раніше НАБУ повідомило про підозру екс-чиновникам КРРТ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: