У Мінрегіоні мають намір змінити вимоги до розміру вікон у новобудовах

Читать на русском
У Міністерстві пропонують скоригувати розрахунки природного освітлення в приміщеннях. Зокрема, уточнити зонування території України за світловим кліматом.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства мають намір внести зміни до Державних будівельних норм.

Йдеться про нові вимоги щодо розміру вікон при будівництві будинків залежно від світлокліматичних особливостей регіонів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Як працюється голові Мінрегіонрозвитку Геннадію Зубку?Завершуючи серію публікацій про роботу членів уряду, аналітики «Слова і Діла» розібралися, як виконував обіцянки віце-прем'єр, голова Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Для чого це потрібно? Зараз територія України розділена лише на дві світлокліматичні зони: до однієї зони належать Одеська область та АР Крим, до іншої – решта території України. Однак між регіонами досить істотна різниця в світловому кліматі. Наприклад, різниця в часі сходу й заходу сонця між Ужгородом і Харковом становить близько двох годин. Це досить великий показник», – написав він.

У Міністерстві пропонують скоригувати розрахунки природного освітлення в приміщеннях. Зокрема, уточнити зонування території України за світловим кліматом, розділивши її на чотири зони зі світлокліматичними особливостями.

За словами заступника міністра, зміни дозволять більш коректно розраховувати необхідну мінімальну площу вікон у приміщеннях у різних регіонах України, а отже, підвищити інсоляцію та комфорт у приміщеннях.

Раніше Мінрегіон вирішив взятися за реконструкцію «хрущовок».

Також у багатоповерхівках дозволили будувати дитсадки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: