Мінрегіон вирішив зайнятися реконструкцією «хрущовок»

Читать на русском
На даний момент розглядається два варіанти фінансування майбутньої програми - за кошти місцевих бюджетів або інвесторів.

Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто» разом з Мінрегіоном працює над першою редакцією нового ефективного законопроекту, який дозволить розпочати реконструкцію застарілого житла.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передає «Слово і Діло».

Яка ситуація на ринку нерухомості та як зміняться ціни на житло?За даними НБУ, в 2017 році собівартість будівництва середньостатистичного квадратного метра склала близько 12,2 тисячі гривень. Цього року цифра зросте до 14,3 тисячі гривень. Оцінку ринку нерухомості дали експерти.

«У 2006 році в Україні було розроблено закон про реконструкцію застарілого житла, так званих «хрущовок». Однак на практиці реновація таких будинків з тих пір так і не відбулася через недосконале законодавство, зокрема, прописану обов'язкову згоду 100% жителів будинків на проведення майбутньої реконструкції. У реальних умовах сьогодні це практично неможливо», - розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Редакція нового закону спрямована, в першу чергу, на захист інтересів громадян, які проживають у такому житлі, і гарантію їхнього комфорту і безпеки під час реалізації програми.

На даний момент розглядається два варіанти фінансування майбутньої програми - за кошти місцевих бюджетів або інвесторів.

«Важливо зрозуміти, яким шляхом потрібно йти в тому чи іншому випадку - реконструкція або знесення. Адже не скрізь потрібно зносити будинки і будувати нові. Це повинні вирішувати місцева влада і в залежності від цього також повинні вирішуватися питання фінансування», - підкреслив Парцхаладзе.

Як раніше повідомлялося, в багатоповерхівках дозволили будувати дитсадки.

Також нагадаємо, в КМДА повідомили, що в Києві 600 тисяч сімей проживають в зношених будинках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: