Як працюється голові Мінрегіонрозвитку Геннадію Зубку?

Читать на русском

З початку грудня 2014 року, коли Геннадій Зубко став віце-прем'єром та очолив Мінрегіонрозвитку, він встиг дати 52 обіцянки, 21 з яких виконав, а 11 – провалив. Таким чином, рейтинг відповідальності політика на цій посаді становить 40%, що виводить міністра на 11-ту позицію в списку найбільш відповідальних членів Кабміну.

Наші аналітики зафіксували за міністром кілька обіцянок щодо створення Фонду енергоефективності – організації, яка має надати українцям механізми фінансування робіт із теплозбереження в будинках, готові технічні рішення й забезпечити контроль якості виконаної роботи.

Незважаючи на запевнення Зубка, що фонд буде створений у 2016 році, до кінця року парламент так і не ухвалив відповідний законопроект, тому ця обіцянка віце-прем'єра отримала статус «не виконано». Водночас Зубко впорався зі своєю обіцянкою запропонувати зміни до законодавства, які мали забезпечити роботу фонду – запропоновані Мінрегіонрозвитку зміни були спрямовані до Ради в анонсований термін.

У липні нинішнього року Зубко озвучив приблизну дату початку роботи Фонду енергоефективності: за його словами, до запуску залишилося кілька місяців, які потрібні для підготовки нормативної бази та створення декількох баз даних.

Також за міністром наші аналітики зафіксували ще дві провалених обіцянки з галузі ЖКГ. Перша – встановити у 80% будинків лічильники на тепло до кінця 2016 року: до зазначеного часу їх встигли поставити лише в 66,75% будинків, а їх встановлення в усіх будівлях країни планують завершити лише в 2018 році.

Друга невиконана обіцянка стосується готовності до опалювального сезону 2016/2017: тоді міністр запевняв, що 100% комунальних підприємств завершать підготовку до 1 жовтня, проте в термін не вклався.

З виконаних обіцянок політика варто виділити надання об'єднаним територіальним громадам прямого доступу до центрального бюджету, а також забезпечення стабільного фінансування будівельних проектів: Зубко виконав свою обіцянку зберігати залишок коштів Держфонду регіонального розвитку на наступний бюджетний період на рахунках загального фонду держбюджету.

На контролі наших аналітиків залишається обіцянка Зубка створити в усій Україні центри з надання адміністративних послуг та досить свіжа обіцянка політика позбутися до 2020 року черг до дитсадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: