Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Солод

Читать на русском
Юрій Солод з Опозиційного блоку примудрився майже за чотири роки не виконати жодної обіцянки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юрій Солод (фракція «Опозиційного блоку»).

Солод був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округу №47 (Донецька область). За час своєї каденції депутат дав лище дев'ять обіцянок і не виконав ще жодної.

Одну обіцянку Солод уже провалив: у передвиборчій програмі він обіцяв закріпити особливий статус економіки Олександрівського та Слов'янського районів Донецької області спеціальним законом, який забезпечить пільгове кредитування малого й середнього бізнесу до грудня 2015 року зі можливим продовженням, а також скасує передоплату за енергоносії. Але жодної законодавчої ініціативи Солод для цього до парламенту не вніс.

Решта 8 обіцянок народного депутата все ще в процесі виконання. Зокрема, в передвиборчій програмі Солод обіцяв створити нові робочі місця шляхом ухвалення спеціального закону. Наразі в парламентських комітетах опрацьовуються кілька відповідних законопроектів. Щоправда, до створення жодного з них Солод не має стосунку.

Юрій СолодНародний депутат України
Солод пообіцяв провести модернізацію житлово-комунального господарства свого виборчого округуСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У липні 2016 року, після того, як Донецька обласна адміністрація виділила 232 мільйони гривень на відновлення інфраструктури та житла в Слов'янську, Святогірську та Миколаївці, Солод пообіцяв особисто контролювати цей процес. «Головне зараз, щоб усі заплановані об'єкти житла та інфраструктури були відновлені максимально швидко – цей процес я обіцяю тримати на контролі», – зазначив він. У лютому минулого року заступник мера Слов'янська Дмитро Сиваш повідомив, що між міськрадою й депутатом здійснюється постійний обмін інформацією з питання відновлення міста. Сам Солод повідомив, що підтримує зв'язок з адміністраціями Слов'янська, Святогорська та Миколаївки в межах програми відновлення інфраструктури.

Депутати від «Опозиційного блоку» в листопаді 2016 року зареєстрували в Раді проект постанови про звільнення Євгена Нищука з посади міністра культури. Солод пообіцяв підтримати цю ініціативу. Зараз проект постанови перебуває в профільному комітеті.

Крім того, два роки тому Солод заявив, що в Слов'янську буде встановлений пам'ятник загиблим мирним жителям. «Наказом Донецької обласної державної адміністрації стартував архітектурний конкурс, на якому оберуть найкращий проект пам'ятника, а переможці конкурсу отримають спеціальні премії. Вже незабаром ми зможемо увічнити пам'ять наших земляків, які загинули на Донбасі», – розповів депутат. Поки обіцяний пам'ятник у місті не з'явився.

Ще в передвиборчій програмі нардеп обіцяв закріпити особливий статус економіки Олександрівського та Слов'янського районів Донецької області спеціальним законом, який компенсує збитки підприємцям та сільгоспвиробникам регіону. Але нічого для цього ще не зробив.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: