Президент присвоїв «Героя України» двом бійцям АТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Володимиру Сосніну і лейтенанту Олегу Довгому - посмертно.

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Володимиру Сосніну і лейтенанту Олегу Довгому - посмертно.

Усик – Герой України? Як використати перемогу боксераГройсман заявив, що запропонує президенту Петру Порошенку присвоїти боксеру Олександру Усику звання Героя України.

Як повідомили в прес-службі глави держави, почесне звання військові отримали «за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», передає «Слово і Діло».

Орден Олега Довгого отримали батьки лейтенанта.

З 2014 року військовий виконував бойові завдання в зоні АТО, зокрема в районі н.п.Чернухіно, керував взводом опорним пунктом в районі Дебальцево. 31 січня 2015 р артснаряд із РСЗВ «Град» прямим попаданням потрапив в укриття, де знаходився Довгий, в результаті чого офіцер загинув. Позиції взводного опорного пункту вдалося утримати, супротивник не прорвався.

Лейтенант Володимир Соснін, який отримав звання «Герой України», в червні 2014 р поблизу с.Селезнівка провів евакуацію особового складу з поля бою і надання медичної допомоги 27 військовослужбовцям, які отримали поранення різного ступеня тяжкості і, перебуваючи під шквальним вогнем, не могли самостійно залишити місце бою.

У липні 2014 року штурмовою групою на чолі з Сосніним була результативно взята під контроль і утримана стратегічно важлива точка - курган Савур-Могила.

Також нагадаємо, що на параді в Києві вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих на Донбасі.

У минулому голу на День Незалежності Порошенко також присвоїв звання Герой України двом бійцям АТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: