США готові знову нанести удар по Сирії

Читать на русском
Вашингтон готовий знову нанести удар по Сирії, якщо сирійська влада буде застосовувати хімічну зброю.

Вашингтон готовий знову нанести удар по Сирії, якщо сирійська влада буде застосовувати хімічну зброю.

Про це під час зустрічі в Женеві радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон попередив секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, повідомляють джерела Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Теракти в Сирії за день забрали життя понад 200 людей. Чи може зникнути ІДІЛУ результаті одного з найбільш кривавих терактів за роки громадянської війни в Сирії в середу постраждали більш ніж 200 осіб. Про Сирію та ІДІЛ говорили експерти.

За даними співрозмовників агентства, Сполучені Штати володіють інформацією про можливе застосування військами Башара Асада хімзброї в спробі повернути території, контрольовані збройними групами, зокрема Ідліб. Джерела стверджують, що США готові «відповісти ще більш серйозними військовими діями» у порівнянні з тими, котрі були здійснені раніше.

За даними Bloomberg, під час переговорів Болтона і Патрушева також обговорювався можливе виведення американських військ із військової бази на сирійсько-іракському кордоні або їхня співпраця з ВС РФ. За словами джерел, сторони не змогли досягти компромісу.

США також відкинули пропозицію Росії про призупинення введення нафтових санкцій щодо Ірану в рамках більш широкого плану по врегулюванню конфлікту в Сирії.

Раніше стало відомо, що в результаті вибуху в Сирії загинули понад 30 осіб.

Також нагадаємо, Путін і Макрон обговорили ситуацію навколо Сирії та Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: