Туреччина готує нову військову операцію в Сирії

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна перебуває на останній стадії підготовки нової військової операції в Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна перебуває на останній стадії підготовки нової військової операції в Сирії.

«З божою допомогою в найближчому майбутньому ми звільнимо і нові території, забезпечивши на них безпеку», - сказав Ердоган, повідомляє турецьке агентство Anadolu,пише «Слово і Діло».

Військова операція «Оливкова гілка»: Туреччина завдає авіаударів по СиріїТуреччина проводить військову операцію під назвою Оливкова гілка проти сирійських курдів. Анкара почала застосовувати авіаудари по Сирії.

Він зазначив, що Анкара перебуває на останній стадії підготовки операції в нових сирійських регіонах, щоб, як і під час військових операції Щит Євфрату й Оливкова гілка, забезпечити там стабільність.

Ердоган також сказав, що з Туреччини в регіони, де проходили ці військові операції, повернулися чверть мільйона осіб.

Нагадаємо, 20 січня прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим заявив про початок наземної операції Оливкова гілка в сирійському районі Афрін.

Її мета - створення 30-кілометрової буферної зони вздовж кордону, з тим, щоб гарантувати, що до Туреччини не проникнуть «терористи».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: