Грошей немає: Україна взяла позик на 725 мільйонів

Читать на русском
Україна вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішніх державних позик.

Україна вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішніх державних позик.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, передає «Слово і Діло».

Чому впали золотовалютні резерви та якими будуть наслідки для економіки?Міжнародні резерви України в 2018 році за місяць скоротилися на 230 мільйонів доларів – до 17,748 мільярда доларів.

«Міністерство фінансів України здійснило приватне розміщення короткострокових облігацій зовнішніх державних позик із терміном погашення в 2019 році на $ 725 млн. США», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що облігації були розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, які розвиваються.

«Ця операція дозволяє Україні задовольнити свої короткострокові потреби в валютної ліквідності, а також отримати переваги від гнучких умов залучення коштів», - відзначили в Мінфіні.

Як наголошується, Мінфін продовжить реалізовувати затверджену стратегію управління державним боргом і планує в повному обсязі виконати план державних зовнішніх запозичень шляхом залучення коштів, як від комерційних, так і від офіційних кредиторів.

«Міністерство фінансів буде продовжувати активно відслідковувати ринкові умови і виконувати внутрішні плани запозичень», - підкреслили у відомстві.

Керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман назвав розміщення українських цінних паперів вимушеним. За його словами, гроші зайняті під «нереально дорогий» відсоток - 9,10-9,15% річних.

«Вимушена угода. Звичайно ж нереально дорога. Чи спровокує це розпродажі українських євробондів на ринку? Можливо так. Адже прибутковість євробондів України з погашенням у 2019 році набагато нижче: 6.76% річних... Однак поки така поведінка Мінфіну лише свідчить про все більш туге затягування боргового зашморгу на шиї України», - пише Найман у Facebook.

Нагадаємо, зовнішній борг України за станом на червень в 2,6 рази перевищує обсяги валютних запасів країни.

Раніше в НБУ розповіли, коли Україна отримає транш МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: