Військовий парад «Марш нової армії» на Хрещатику – трансляція

Читать на русском

Вперше за останні роки в параді візьме участь військова авіація. Крім того, в параді візьмуть участь підрозділи ЗСУ, МВС, СБУ, ДСНС і військові оркестри.

Цього року військовий парад називається «Марш нової армії». За словами міністра оборони України Степана Полторака, в параді візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців та 250 одиниць техніки.

Про це повідомляє «Слово і Діло». Трансляцію параду буде проводити телеканал «112 Україна». Онлайн-трансляція військового параду стартує о 9:30.

Парад ко Дню Независимости в Киеве. 24.08.2018. Онлайн-трансляция112 Украина

Міністр також повідомив, що під час параду вперше будуть показані проходження механізованої колони, а також нові і перспективні зразки озброєння і техніки. За словами президента України Петра Порошенка, в параді вперше візьме участь коробка жінок-військовослужбовців.

Які новинки української військової техніки покажуть під час параду до Дня незалежностіХрещатиком проїдуться 58-тонна ракетна установка Богдана, ракетний комплекс Грім-2, здатний обдурити будь-яку ППО, та українські Верба й Вільха, що стріляють швидше за Град.

Також вперше прозвучить нове офіційне армійське вітання: «Слава Україні!» - «Героям Слава!».

Вперше за останні роки в параді візьме участь військова авіація. Крім того, в параді візьмуть участь підрозділи ЗСУ, МВС, СБУ, ДСНС і військові оркестри. У святкових заходах із нагоди Дня Незалежності запланована участь представників 18 країн.

Зокрема, очікується прибуття радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона, спеціального представника Держдепу США з питань України Курта Волкера, міністрів оборони Туреччини, Польщі, Румунії, Грузії, Латвії, Литви, Естонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: