Суд відмовився стягнути з «Трейд Коммодіті» 3 мільйони

Читать на русском
Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу Міноборони про стягнення 3,1 мільйона гривень із компанії Трейд Коммодіті, яка здійснювала поставки палива відомству.

Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу Міноборони про стягнення 3,1 мільйона гривень із компанії «Трейд Коммодіті», яка здійснювала поставки палива відомству.

Про це свідчить рішення суду за 12 квітня, пише «Слово і Діло».

«Трейд Коммодіті» намагалося розірвати паливний договір із МіноборониГосподарський суд Києва повністю відмовив ТОВ «Трейд Коммодіті» в задоволенні позову до Міноборони з вимогою визнати розірваним договір про постачання палива.

«Касаційну скаргу Міністерства оборони України залишити без задоволення», – йдеться в рішенні суду.

Суд вирішив, що компанія виконала умови договору з міністерством і своєчасно провела поставку палива.

Постанова набуває чинності з моменту її ухвалення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що минулого року головний військовий прокурор Анатолій Матіос просив стягнути з «Трейд Коммодіті» 2,5 млн грн пені та 560,6 тис. грн штрафу за несвоєчасні поставки палива. Дніпропетровські суди не задовольнили ці позови й Міноборони подало касаційну скаргу.

Раніше повідомлялося, що компанію «Трейд Коммодіті» запідозрили в причетності до корупційної схеми при закупівлі палива для Міністерства оборони, в результаті якої держава втратила понад 149 млн грн.

У березні 2018 року Національні антикорупційне бюро завершило розслідування мільйонного розкрадання Міноборони й відкрило підозрюваним особам та їхнім захисникам матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: