Українці від «Роттердам плюс» не постраждали – НКРЕКП

Читать на русском
Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко вважає, що українці не зазнали збитків від формули Роттердам плюс.

Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко вважає, що українці не зазнали збитків від формули «Роттердам плюс».

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила в ефірі Радіо НВ.

Чи може НКРЕКП після відставки Вовка переглянути формулу Роттердам+?Президент України Петро Порошенко звільнив Дмитра Вовка з посади голови НКРЕКП. Про те, чи може новий склад НКРЕКУ переглянути скандальну формулу Роттердам +, розповіли експерти.

«А навіщо тоді підтримку держшахт виділяється 1,4 млрд грн. Це про що свідчить? Про те, що ціна за якою продають вугілля державні шахти, занижена. А вона навіть вища тієї, що визначена формулою», – зазначила Кривенко.

За її словами, формульне регулювання – «стримувальний фактор від необґрунтованого завищення ціни генерації електричної енергії».

Зазначимо, що НКРЕКП має намір скасувати формулу «Роттердам плюс».

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні має почати роботу новий ринок електроенергії. При цьому ціна електроенергії, що відпускається ТЕС і іншими виробниками, буде регулюватися виключно ринковим попитом і пропозицією.

Нагадаємо, Національна комісія, яка регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила збільшення в 2018 році тарифів на розподіл і постачання електроенергії у зв'язку із збільшенням фонду оплати праці обленерго.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: