НКРЕКП підняла тарифи на постачання електроенергії

Читать на русском
Збільшення тарифів не відіб'ється на вартості електроенергії для населення. За все заплатять непобутові споживачі.

Національна комісія, яка регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила збільшення в 2018 році тарифів на розподіл і постачання електроенергії у зв'язку із збільшенням фонду оплати праці обленерго.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення було ухвалено у вівторок, 7 липня, на засіданні регулятора.

Виробництво та споживання електроенергії в УкраїніЗа три місяці цього року споживання електрики в Україні склало 43,5 млрд кВт⋅год, що на 4 відсотки більше, ніж у першому кварталі минулого року.

Так, наприклад, тариф Київобленерго на розподіл електроенергії для споживачів першого класу напруги (35 кВ і вище) з 1 жовтня 2018 року зросте на 4,82% - до 20,23 гривні за МВт-год, а для споживачів другого класу напруги (менше за 35 кВ) - на 7,59% - до 163,91 гривні за МВт-год.

Загалом регулятор переглянув тарифи для 35 енергопостачальних компаній, що дозволить забезпечити середнє зростання зарплат для працівників обленерго майже на 10%.

У той же час, в НКРЕКП стверджують, що збільшення тарифів не вплине на вартість електроенергії для населення, проте призведе до зростання тарифів для непобутових споживачів на 0,5-1% з 1 жовтня цього року.

«В середньому, збільшення заробітної плати складе 10%, що, відповідно, впливає на збільшення тарифів. Але збільшення роздрібного тарифу для непобутових споживачів складе від 0,5% до 1%, це не вплине на оптову ціну електричної енергії, і також це підвищення не торкнеться побутового споживача», - сказала глава НКРЕКУ Оксана Кривенко.

Нагадаємо, електроенергія для промисловості вже дорожчала в березні на 2,1 - 9,1%.

Як повідомлялося, Оксана Кривенко була призначена новим главою Нацкомісії з енергетики на початку червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: