Українська кіберполіція постійно фіксує атаки з території Росії

Читать на русском
Українська кіберполіція постійно фіксує і попереджає кібератаки з території Росії. Роботу координує кібцентр, створений на базі Ради національної безпеки і оборони України.

Українська кіберполіція постійно фіксує і попереджає кібератаки з території Росії.

Про це розповів начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк в інтерв'ю Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми фіксуємо разом з СБУ, з Державним спеціальним зв'язком, іншими суб'єктами кібербезпеки в Україні постійні, регулярні кіберінціденти, які відбуваються з території Російської Федерації. Вони несуть як загальнокримінальної характер, так і характер кіберінциндентів для отримання інформації», - сказав Демедюк.

Роботу координує кібцентр, створений на базі Ради національної безпеки і оборони України. У визначенні кібератак Україні допомагають міжнародні партнери - Великобританія, Німеччина, Польща і Австралія. За його словами, Україна отримує інформацію від своїх партнерів в будь-який час доби. Разом із тим, будь-яка співпраця з Росією в цій сфері відсутня.

За даними Демедюк, кібератаки з території Росії мають на меті порушення стратегічно важливої ​​інфраструктури, дестабілізацію обстановки в Україні.

Раніше кіберполіція обшукувала офіс Компартії.

Також відзначимо, що в Україні створюють кіберполігон ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: