Адміністрація Трампа заморозила «сотні мільйонів» доларів росіян

Читать на русском
Америка заблокувала сотні мільйонів доларів російських активів. Раніше адміністрація Трампа навіть приблизно не розкривала обсяг російських активів, заморожених в результаті санкцій.

Америка заблокувала сотні мільйонів доларів російських активів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в доповіді Мінфіну США про протистояння незаконним фінансовим потокам, пов'язаним з Росією.

Трамп назвав умови зняття санкцій із РосіїПрезидент США Дональд Трамп назвав умови, за яких він буде готовий розглянути можливість зняття з Росії санкцій.

«З 2017 року цю адміністрація наклала санкції на 215 громадян і організацій, пов'язаних з Росією в тому числі на 136 в рамках санкцій, що відносяться до конфлікту Росії та України і кодифікованих законом CAATSA. В результаті цих дій заблоковані сотні мільйонів доларів російських активів у США», - повідомила заступник голови Мінфіну Сігал Манделкер.

Раніше адміністрація Трампа навіть приблизно не розкривала обсяг російських активів, заморожених в результаті санкцій.

Нагадаємо, двоє росіян, а також одна російська і одна словацька фірми виявилися під санкціями США в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердеятельності.

У червні влада США розширила санкційні списки, додавши в них ще трьох громадян Росії і п'ять компаній, що мають відношення до РФ.

Такі заходи були вжиті в рамках американського закону «Про протидію противникам Америки шляхом санкцій» (CAATSA).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: