Гандзюк прокоментувала затримання підозрюваного в нападі на неї

Читать на русском
Постраждала від замаху на життя активістка з Херсона вважає, що поліція затримала випадкову особу.
Катерина Гандзюк

Активістка і радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк, яка постраждала в результаті нападу невідомого, каже, що не впізнає підозрюваного Миколи Новікова, якого затримала Національна поліція.

Про це вона розповіла «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

«Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали по моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі й це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він», - каже Гандзюк.

За словами активістки, поки поліцейські з нею особисто не проводили слідчих дій.

«Я бачила те, що й усі в інтернеті, але я не впізнаю його (підозрюваного у нападі Миколу Новікова – ред). Зараз мені складно тримати руку на пульсі розслідування, тому що я зосереджена на своєму здоров'ї і відновленні. У мене через день операції, від яких болісна реабілітація», – пояснює також Гандзюк.

Вона каже, що в її фізичному усуненні можуть бути зацікавлені багато.

«Багатьом може бути вигідно позбутися незручного чиновника, як я. Тим паче, я вибиваюся із загального ландшафту, чим дратую багатьох людей не тільки з Херсона. Але мало хто може піти на такий злочин», – вважає активістка.

«Тим більше в місті, де ми всі зросли разом: з кимось ходили в одну школу, з кимось виросли в одному дворі. Але навіть серед політичних опонентів такі звірства зазвичай не прийняті. Пам'ять у людей дуже довга, тому не можна бути стовідсотково впевненим, що ми взагалі говоримо про когось з Херсона», – додає вона.

Гандзюк також натякає, що замовниками нападу на неї можуть бути правоохоронці - нинішні або колишні:

«Я майже впевнена, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна».

«Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися, і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об'єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу. Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитись», – розповідає член міськради.

За словами Гандзюк, саме від правоохоронців вона отримувала погрози і попередження:

«Вони підсилали до мене достатньо близьких мені людей з пропозиціями. Зараз я не можу говорити про всі деталі, це може завадити слідству. Але готуйте попкорн, повірте, буде дуже цікаво».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: