У Мінсоцполітики нагадали, які документи потрібні для оформлення субсидії

Читать на русском
Для отримання субсидії достатньо подати заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати види доходів.

Для отримання урядової знижки на оплату комунальних послуг досить подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій вказати тільки види доходів, а не їх розміри.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 21 серпня, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«Сім'ям задля отримання урядової знижки на оплату комунальних послуг досить подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, а не їх розміри. Тобто, людині потрібно внести до переліку, які саме види доходів - пенсію, зарплату, соціальну допомогу, стипендію - отримує він і члени його сім'ї, а також організацію, де виплачують ці кошти - Пенсійний фонд, назва вузу або підприємства», - йдеться в повідомленні.

Сам розмір виплат соціальні служби беруть з баз даних - як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ і т. п.

Також повідомляється, що процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення в травні 2018 року, дозволив автоматом перепризначити допомогу 2,6 млн українських сімей, а решті субсидіантам потрібно було повторно звернутися із заявою та декларацією про доходи.

У той же час, міністр соціальної політики Андрій Рева, якого цитує прес-служба Мінсоцполітики, рекомендує громадянам, які потребують допомоги, не очікувати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз.

«Управління соцзахисту розгляне документи, призначить субсидію, а її розмір на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, в жовтні 2018 року», - сказав Рева.

Раніше повідомлялося, що в Україні запрацював публічний реєстр одержувачів субсидій, в якому показаний розмір субсидії за всі періоди.

Повне інтерв'ю «Слову і Ділу» міністра соціальної політики Андрія Реви читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: