Карта ООС: ситуація на сході України на 20 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 20 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей, російсько-окупаційні війська дещо зменшили свою активність. Застосування по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил важкого озброєння з боку ворога не виявлено.

Обстановка в районі проведення операції залишається цілком контрольованою Українськими військовими.

Загалом протягом минулої доби, 19 серпня, російсько-окупаційні війська 20 разів вели провокаційні обстріли позицій захисників України.

Внаслідок бойових дій втрат серед наших військовослужбовців протягом минулої доби немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 19 серпня зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів.

З гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли в бік захисників н.п. Луганське, Південне, Кримське, Залізне та Зайцеве. Озброєння БМП ворог застосовував поблизу Катеринівки.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 12 разів порушували режим припинення вогню.

Зокрема, великокаліберні кулемети, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю окупанти застосовували по оборонних позиціях Об’єднаних сил в районі н.п. Водяне, Широкине, Новоселівка Друга, Гнутове, тричі – поблизу Лебединського, та 4 рази – ворог вів вогонь по захисниках Павлополя.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 20 серпня

З опівночі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 прицільні обстріли підрозділів Об’єднаних сил. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

Зокрема, двічі ворог вів обстріли з гранатометів та стрілецької зброї по оборонцях Широкиного. Зранку, близько 06:00, оборонці Лебединського потрапили під прицільний вогонь з піхотного озброєння та зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Втрат внаслідок бойових дій серед наших військовослужбовців від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: