У «Київавтодорі» назвали причини затоплення вулиці Антоновича

Читать на русском
У Київавтодорі назвали причини затоплення вулиці Антоновича, яке призвело до подальшого руйнування асфальту.

У «Київавтодорі» назвали причини затоплення вулиці Антоновича, яке призвело до подальшого руйнування асфальту.

За словами голови КП «Київавтодор» Олександра Густелєва, однією з причин «великої води» на вулиці Антоновича стало порушення приватною компанією та її підрядниками технології та норм будівництва комунікацій, пише «Слово і Діло». Роботи там виконує ТОВ «Термотехнолоджі», через незакриті котловани вода потрапила під землю і розмила основу дороги.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір відремонтувати 300 кілометрів доріг у 2018 роціСказано 12 січня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Значні маси дощової води з відкритих котлованів витекли на проїжджу частину і зруйнували шари дорожнього покриття. З другої години ночі 19 серпня дорожники безперервно працювали над ліквідацією наслідків аварійної ситуації», - зазначив керівник «Київавтодору».

За словами мера Києва Віталія Кличка, від приватної компанії, дії якої призвели до надзвичайної ситуації на Антоновича, місто буде вимагати відшкодування завданих збитків.

Кличко підкреслив, що вже працює комісія, яка представить остаточні висновки причин підтоплення на Хрещатику, вулиць Еспланадної, Басейної, Антоновича. Окремо мер доручив міським службам перевірити торгові центри, де є підземні приміщення і в тому випадку, якщо будуть знайдені порушення, застосувати проти їхніх власників санкції.

«Від подібних природних явищ не застраховане жодне місто. Ми бачимо, що після стихії такі ж підтоплення трапляються і в Гамбурзі, і в Парижі, і в Лондоні... Так, проблеми у нас є. І з дощовою каналізацією зокрема... десятиліттями ці комунікації в місті не ремонтували», - цитує Кличка його прес-служба.

За словами мера, міська влада працює над усуненням поточних недоліків, на більшості доріг, де проводяться капремонти, буде оновлено і система дощової каналізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: