У Меркель озвучили домовленість із Путіним

Читать на русском
Лідери Німеччини та Росії домовилися підготуватися до можливої чотиристоронньої зустрічі щодо Сирії, але дату не погодили.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів ухвалили рішення підготуватися до можливої ​​зустрічі з питання Сирії за участю ФРН, Франції, Туреччини та РФ.

Як пише «Слово і Діло», це підтвердив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у понеділок, 20 серпня, повідомляє «Укрінформ».

Зустріч Путіна з Меркель: чи чекати нового союзу та що важливо для УкраїниАнгела Меркель прийме президента Росії Володимира Путіна 18 серпня в Берліні. Оцінили переговори лідерів країн експерти.

«Це насправді було темою переговорів із Путіним у Мезебергу. Ухвалили рішення підготуватися до такої можливої ​​зустрічі. Але назвати терміни такої зустрічі я не можу», – сказав Зайберт.

Канцлер, за словами її прес-секретаря, сказала, що «могло би бути доцільним, якби Німеччина, Франція, Туреччина та Росія також обмінялися думками. Це має бути добре підготовлено. «Наступним кроком» є підготовка зустрічі зовнішньополітичних радників та експертів, уточнив Зайберт.

Щодо пропозиції Путіна Німеччини взяти участь у відновленні відбитих в опозиції урядовими військами районів, то «для федерального уряду зараз абсолютно не на часі займатися цими питаннями». Зараз, наголосив Зайберт, коли спостерігається відновлення бойових дій, ризик справжньої гуманітарної катастрофи в Ідлібі, потрібно домагатися миру, політичного вирішення конфлікту.

Як повідомлялося, зустріч Меркель і Путіна відбулася в Німеччині 18 серпня. На ній, зокрема, обговорювалися питання України та «Північного потоку-2», а також перспективи зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: