У Пекіні відреагували на підозри Пентагону у відпрацюванні Китаєм удару по США

Читать на русском
У Пекіні заявили, що в доповіді Пентагону «робляться безвідповідальні зауваження про законній поведінці Китаю»

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Китаю Лу Кан відреагував на підозри Пентагону у відпрацюванні Китаєм удару по США, про що йдеться в доповіді американського оборонного відомства.

Відповідну заяву опубліковано на сайті МЗС Китаю, передає Слово і Діло

Як повідомляється в заяві, в доповіді США «робляться безвідповідальні зауваження про законному поведінці Китаю щодо захисту територіальних суверенітетів і безпеки».

«Китай дотримується шляху мирного розвитку і проводить оборонну політику національної оборони. Він завжди був будівельником миру в усьому світі, сприяв глобальному розвитку і захищав міжнародний порядок. Просування Китаю в галузі національної оборони спрямовано на захист національної незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, є законним правом суверенної держави і повністю виправдано й обґрунтовано», - йдеться в заяві.

Крім того, Пекін закликав США відмовитися від думок про «холодну війну» і об'єктивно і раціонально розглядати стратегічні наміри Китаю.

Нагадаємо, в останній доповіді Пентагону про Збройні сили Китаю йдеться про те, що китайська армія в останні роки стала частіше проводити навчання з бомбардувальниками для відпрацювання можливого удару по США і їх союзникам.

Раніше, Президент США Дональд Трамп заявив, що Росія, Китай і, можливо, Північна Корея втручаються в справи країни

Також, у США готують «чорний список» постачальників, що використовують ПЗ з РФ і Китаю

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: