У США готують «чорний список» постачальників, що використовують ПЗ з РФ і Китаю

Читать на русском
Пентагон працює над складанням списку постачальників програмного забезпечення, який повинен допомогти уникнути придбання російського і китайського ПЗ.

Міністерство оборони США працює над «чорним списком» постачальників, що використовують програмне забезпечення, в основі якого лежить програмний код російського і китайського походження.

Про це повідомив офіційний представник відділу закупівель Міністерства оборони США, пише Reuters, передає Слово і Діло   За словами заступника міністра оборони США з питань закупівель Елен Лорд, Пентагон вже півроку працює над складанням списку постачальників програмного забезпечення, який повинен допомогти співробітникам відділу і галузевим партнерам уникнути придбання російського і китайського ПЗ.   «Ми хочемо бути впевнені, що ми не купуємо програмне забезпечення з російським або китайським походженням, наприклад, і досить часто це складно сказати на перший погляд через холдингові компанії», - сказала вона журналістам.   Лорд повідомила, що Пентагон тісно співпрацював з розвідувальним співтовариством, додавши, що вони визначили деякі компанії, які діють не відповідно до їх стандартів захисту.

Трамп заявив про збереження санкцій проти РосіїАмериканський президент Дональд Трамп під час прес-конференції в Білому домі заявив, що антиросійські санкції залишаться чинними.

Поки, деталі про список не розголошуються.   Така заява була зроблена напередодні ймовірного проходження в Конгресі законопроекту про витрати Пентагону.

Відомо, що законопроект містить положення, які змусили б технологічні компанії розкривати, чи мали такі країни, як Китай і Росія, можливість вивчити вихідні коди програмного забезпечення, проданого військовим США.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що антиросійські санкції залишаться в силі.

Раніше повідомлялося, що результати американських санкцій проти російських олігархів виправдали очікування адміністрації Дональда Трампа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: