Російські прикордонники побили українця

Читать на русском
Російські прикордонники відмовилися пропускати через кордон громадянина України, без пояснень висадили з потяга і побили.

Російські прикордонники відмовилися пропускати через кордон громадянина України, без пояснень висадили з потяга і побили.

Як повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України, останнім часом почастішали випадки необґрунтованих і провокаційних затримань громадян України російськими прикордонниками, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні вранці (18 серпня, - ред.) на потязі сполученням «Москва - Харків» в пункт контролю «Харків-пасажирський» прибув громадянин України, якого було побито російськими прикордонниками», - йдеться в повідомленні.

Українець 1977 року ввечері виїжджав до РФ на потязі сполученням «Кривий Ріг - Москва».

«За словами чоловіка, при проходженні прикордонного контролю в російському пункті пропуску «Долбіно» він надав прикордонникам для перевірки всі необхідні для перетину кордону документи, але російський прикордонний наряд відмовився пропускати його через кордон. На питання громадянина пояснити причину, по якій йому відмовляють в перетині кордону, відповіді ніхто не надав, після чого двоє російських прикордонників і один чоловік у цивільному нашого співвітчизника силою вивели з вагону поїзда», - повідомляє ДПС.

За даними прикордонників, під час висадки російські правоохоронці безпідставно застосовували до чоловіка заходи фізичного впливу, після яких він отримав тілесні ушкодження.

Також, щоб приховати фактичне побиття чоловіка, російські прикордонники видалили всі відеофайли з його мобільного телефону, на який він фіксував їхні незаконні дії. Українські прикордонники викликали карету швидкої допомоги, лікарі якої надали першу медичну допомогу потерпілому.

У зв'язку із цим співробітники Держприкордонслужби направили до Холодногорського відділу поліції для внесення відомостей до ЄРДР, про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Крім того, Держприкордонслужба направила лист прикордонному відомству РФ із вимогою надати інформацію щодо обставин затримання та повернення громадянина України, а також дати оцінку діям російським прикордонників.

Раніше українські прикордонники затримали нелегалів з Індії та Пакистану.

Також нагадаємо, що на пункті пропуску «Мар'їнка» підірвався український прикордонник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: