Вибори-2019: як кандидати «завойовуватимуть» електорат

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

У питанні завоювання електорату стратегія незмінна вже кілька років, змінюється лише тактика. Меседжі про справедливість та добробут у комунікації з людьми, як правило, однакові, питання лише втому, хто і як голосує.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила засновниця компанії SIC Group Ukrainе, політтехнолог Катерина Одарченко.

«Теми все ті ж – щастя, реалізація можливостей, добробут, справедливість. Суть у тому, що методи залучення різні», – зазначила Одарченко.

Вона звернула увагу, що, наприклад, у Тимошенко вельми цікавий проект, пов'язаний із побудовою нового суспільного договору, нової Конституції.

На її думку, це хороша тема для залучення. Хочеш брати участь – долучайся, тобто тримай зв'язок із кандидатом.

«У результаті за рахунок системної роботи рейтинги Тимошенко вони просто стабільно є, партія стабільно існує», – додала політтехнолог.

Те ж саме, за її словами, в «Опоблоку», який працює з темою стабільності й позиціонує себе як партія промисловців. У них, незважаючи на роздробленість, також залишається рейтинг.

«Новий курс України» від Тимошенко: хто вже давав схожі обіцянкиСлово і Діло розбиралося, чи дійсно Новий курс Юлії Тимошенко новий і чи давав хтось із політиків схожі обіцянки.

Ось, наприклад, у Гриценка рейтинг падатиме, уточнила вона.

«Він ніколи не вмів якісно організувати структуру, знайти великого інвестора або багатьох інвесторів із партійною структурою», – підкреслила експерт.

Щодо Святослава Вакарчука, то він, скоріш за все, не захоче вбивати свою творчу кар'єру прямою участю у виборах, але, можливо, підтримає когось, як уже було свого часу, припустила вона.

Президент має шанси, але вони дуже малі. Сподіватися залишається на адмінресурс або на вкрай жорсткі методи, наголосила політтехнолог.

«Наприклад, запровадження воєнного стану. Ця команда проявляє зараз меседжі армії, захисту. Постійно створюється відчуття загрози для суспільства, нібито вони борються з терористами. Хоча є чіткі показники – починаючи рівнем смертності на дорогах, закінчуючи успіхами на зовнішньополітичній арені», – пояснила вона.

Експерт додала, що шанси в нього з'являться, якщо штаб почне правильно розставляти технічних кандидатів.

«Тобто відтягувати голоси в Тимошенко, наприклад. Тоді є шанси вийти до другого туру, припустимо, з Бойком. Бойка він переможе, Тимошенко – ні. Бойко Тимошенко також не переможе. При тому, що вона є пасіонарним лідером, як Саакашвілі. З цим народжуються, напевно. Це певний талант», – резюмувала Катерина Одарченко.

Більше про «Новий курс» Тимошенко й про те, хто давав раніше схожі обіцянки, – в нашому матеріалі.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, кого українці бачать майбутнім президентом.

Звідки візьмуться «нові обличчя» в політиці – в колонці за посиланням.

Також журналісти з'ясували, хто з нардепів за чотири роки не виконав жодної обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: