Трамп запропонував ЄС одночасно відмовитися від мит

Читать на русском
Голова Білого дому Дональд Трамп запропонував владі Євросоюзу одночасно із США відмовитися від мит ​​і бар'єрів.

Голова Білого дому Дональд Трамп запропонував владі Євросоюзу одночасно із США відмовитися від мит ​​і бар'єрів.

Про це пише «Слово і Діло».

Країни ЄС схвалили мита на товари зі СШАКраїни ЄС одноголосно підтримали введення відповідних штрафних мит на товари з США загальним обсягом в 2,8 млрд євро.

«Представники Євросоюзу приїдуть до Вашингтона, щоб обговорити торговельну угоду. У мене є ідеї. І США, і ЄС скасовують всі мита, бар'єри і субсидії! Тоді нарешті буде існувати вільний ринок і чесна торгівля», - написав президент США в своєму Twitter.   Трамп висловив надію на готовність Євросоюзу піти на такий крок, хоч і зазначив, що вони «навряд чи це зроблять».

При цьому раніше 24 липня американський лідер порівняв Сполучені Штати з спустошеною свинкою-скарбничкою, заявивши, що Вашингтон і надалі буде використовувати мита для укладення вигідних торгових угод із зарубіжними партнерами.

25 липня Трамп зустрінеться у Вашингтоні з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Майбутні переговори в Євросоюзі назвали «можливістю дедраматизувати» напруженість навколо торговельних суперечок і встановити діалог.

В кінці березня США заявили про запровадження ввізних мит в 25% на сталь і 10% на алюміній. Для Євросоюзу, Канади і Мексики мита почали діяти з 1 червня. Єврокомісія відповіла запровадженням 25-процентних мит на імпорт низки товарів зі Сполучених Штатів.

Пізніше Трамп допустив запровадження мит в 20% на автомобілі з ЄС, на які в Євросоюзі також пригрозили відповідними заходами на суму до $ 300 млрд. Американський лідер звинуватив ЄС в застосуванні торгових бар'єрів щодо компаній і робочих в США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: