США залишили чинними мита для ЄС після зустрічі Трампа та Юнкера

Читать на русском
США не скасовують мита на сталь і алюміній для Канади, Мексики і країн ЄС, але поки не запроваджуватимуть мито на автомобілі з ЄС.

США не скасовують мита на сталь і алюміній для Канади, Мексики і країн ЄС, але поки не запроваджуватимуть мито на автомобілі з ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 26 липня, заявив міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Країни ЄС схвалили мита на товари зі СШАКраїни ЄС одноголосно підтримали введення відповідних штрафних мит на товари з США загальним обсягом в 2,8 млрд євро.

«Мита на сталь і алюміній залишаються чинними», - сказав американський міністр.

Відповідаючи на питання про автомобільні мита, Росс послався на розпорядження президента США Дональда Трампа.

«Що стосується ввізних мит на автомобілі, президент розпорядився, щоб ми й надалі розслідували, зібрали наші матеріали, але не реалізовували поки що нічого на практиці в очікуванні закінчення переговорів», - пояснив глава торговельного відомства.

У Вашингтоні 26 липня відбулися переговори Трампа з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Сторони домовилися працювати над повним скасуванням торгових мит. До проведення переговорів щодо остаточного вирішення торговельних суперечок сторони утримаються від запровадження нових обмежень.

США запровадили 1 червня мита на імпорт сталі та алюмінію в розмірі 25% і 10% відповідно. За словами американського лідера, цей захід націлений на підтримку виробників в США. Євросоюз вжив відповідні заходи і запровадив мита в розмірі 25% на товари експорту з США загальним обсягом € 2,9 млрд.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: